Foto Zicht op Vlaketunnel (A58), Vlakebrug en Kanaal door Zuid-Beveland

Rijkswaterstaat renoveert en vervangt de komende jaren een flink aantal bruggen, sluizen, wegen en waterwerken in Zeeland. Via dit magazine en de nieuwsbrief ‘Bereikbaar Zeeland’ brengen we u meerdere keren per jaar op de hoogte van de werkzaamheden, leggen we uit waarom we de vele werken uitvoeren en lichten we toe wat dit betekent voor de scheepvaart, weggebruikers en andere belanghebbenden.

Projecten

Op de pagina rws.nl/bereikbaarzeeland is het actuele overzicht te zien van projecten die in de komende jaren gepland staan om de regio bereikbaar te houden.

Bereikbaar Zeeland

Veel bruggen, sluizen, wegen en waterwerken in Zeeland stammen uit de jaren ’50 tot ’80 van de vorige eeuw. Deze objecten zijn op leeftijd en toe aan renovatie. In de komende jaren staat de renovatie en vervanging van verschillende sluizen, beweegbare bruggen, vaste bruggen, wegen en waterwerken in de provincie  Zeeland op de planning. Om de regio bereikbaar te houden, spreidt Rijkswaterstaat deze onderhoudsprojecten uit over vele jaren. Zo zorgen we dat (vaar)weggebruikers ook in de toekomst vlot en veilig op hun bestemming aankomen. Overal waar we werken, maken we onze objecten veiliger en duurzamer.

Overzicht van alle objecten binnen Bereikbaar Zeeland

Meer weten?

Wilt u meer weten over de projecten en bent u nog geen abonnee van onze nieuwsbrief? Schrijf u dan nu in.
Ongeveer drie keer per jaar ontvangt u het online magazine met de laatste updates, achtergrondartikelen en uniek beeldmateriaal van de werkzaamheden op en rond onze objecten.

Volg Rijkswaterstaat Zee & Delta en RWS Verkeersinformatie op X om op de hoogte blijven van de meest actuele hinder.

Ook is alles terug te vinden op rws.nl/bereikbaarzeeland

Actuele planning

De planning ligt niet vast; we kijken steeds welke objecten op dát moment de meeste aandacht verdienen. Door werkzaamheden slim te combineren, beperken we de hinder. De planning kan dus nog veranderen. Dat heeft ook te maken met het proces van projecten en bijbehorende aanbestedingen en de inzet van mens en materieel.

Wat gaan we onder andere doen?

  • De aanstaande renovatie aan het Krammersluizencomplex is een van de grootste projecten in ons areaal, in dit magazine leest u meer over de gunning.
  • De renovatie van de Zandkreeksluis start in 2025. Binnen hetzelfde contract renoveren we opeenvolgend het sluizencomplex Hansweert.
  • Op de Oosterscheldekering gaat het groot onderhoud onverminderd door: zo renoveren we onder andere de bewegingswerken en de hydraulische installaties.
  • Meerdere bruggen gaan in onderhoud. Zo renoveren we de Postbrug en de Vlakebrug, en krijgen de bruggen over het Kanaal Gent-Terneuzen civiel groot onderhoud.
  • En op de wegen A58, N57, N59 en N61 voeren we onderhoud uit aan het asfalt, geleiderails, bermen en viaducten.