Jaarrapportage LMA 2023

In dit online magazine treft u het jaarverslag van het Landelijk Meldpunt Afvalstoffen (LMA): inzicht in onze doelen, activiteiten en projecten in 2023.

We kijken terug op een jaar waarin we onze structurele activiteiten naar verwachting konden uitvoeren. Persoonlijke ontmoetingen waren weer mogelijk, naast het gebruik van de technieken voor online vergaderen. Op de jaarlijkse LMA contactdag bespraken we op locatie de landelijke analyse en de ontwikkelingen op het gebied van circulaire economie. Samen met ILT gaven we een eerste gecombineerde training over ons meldsysteem AMICE, Inspectieview en EVOA (Afvaltransporten over de grens).

Incidentele activiteiten richtten zich op het verkennen van nieuwe analysemethoden, een aanpak voor circulaire economie en het verrijken van onze data met andere databronnen. De contactpersonen bij de omgevingsdiensten leverden reflectie op de missie en visie van het LMA voor de nieuw op te stellen meerjarenagenda.    

Het LMA-team was in 2023 op volle sterkte. Twee nieuwe collega’s, die sinds eind 2022 het team versterken, gaven een belangrijke impuls aan de ontwikkeling van data-analyse en de rol van het LMA in de transitie naar een Circulaire Economie. Dat geldt ook voor de business-analist, die medio 2022 is gestart en een onmisbare schakel is bij het onderhoud en verbeteren van het meldsysteem AMICE. Samen met de rest van het team hebben zij zich vol ingezet voor het zo goed mogelijk uitvoeren van de opdracht en het nog verder verbeteren van de dienstverlening. In dit jaarverslag leest u hier meer over.

We wensen u veel leesplezier.

Team LMA